Obiad w 10 minut?
Uwielbiam szybkie, proste i smaczne dania. Kto z nas ma nieograniczony niczym czas, aby godzinami stać w kuchni i przygotowywać sobie posiłki?Pewnie niewiele jest takich osób. Dlatego staram się, aby diety które układam były proste w obsłudze :-).
Przygotowanie tego przepisu nie zajmie Ci więcej niż 10 minut. Wiem, bo sprawdzałam.
Takie proste i smaczne przepisy znajdują się w moich dietach. Po szczegóły zapraszam tutaj.
Składniki:
- Filet ze szczupaka 200 g
- Mąka owsiana bezglutenowa 20 g
- Jajko 1 szt.
- Ciecierzyca w zalewie 140 g
- Roszponka 10 g
- Oliwa z oliwek 5 g
- Sól szczypta
- Pieprz szczypta
Opis przygotowania:
- Filet obmyj, dopraw solą i pieprzem.
- Rybę obtocz w jajku i mące.
- Usmaż na patelni na oliwie.
- Ciecierzycę opłucz na sitku.
- Podawaj z roszponką i ogórkami kiszonymi.
Rozkład makroskładników:
- 580 kcal,
- Białko 58,5 g
- Tłuszcz 17,8 g
- Węglowodany 37 g
- Błonnik 12,5 g
Filet ze szczupaka możesz kupić w Lidlu, a ciecierzycę w słoiku w zalewie. Dzięki czemu odcedzasz ją i gotowe.
Masz ochotę na inne smaczne i proste dania? Zajrzyj tutaj.
Jeżeli chcesz, aby Twoja dieta była zdrowa, skuteczna i prosta, zapraszam do kontaktu i do zapoznania się z moją ofertą klikając tutaj.