Przepisy

Filet ze szczupaka z ciecierzycą

 

Obiad w 10 minut? 

Uwielbiam szybkie, proste i smaczne dania. Kto z nas ma nieograniczony niczym czas, aby godzinami stać w kuchni i przygotowywać sobie posiłki?Pewnie niewiele jest takich osób. Dlatego staram się, aby diety które układam były proste w obsłudze :-).

Przygotowanie tego przepisu nie zajmie Ci więcej niż 10 minut. Wiem, bo sprawdzałam.

 

Takie proste i smaczne przepisy znajdują się w moich dietach. Po szczegóły zapraszam tutaj.

 

Składniki:

  • Filet ze szczupaka 200 g
  • Mąka owsiana bezglutenowa 20 g
  • Jajko 1 szt.
  • Ciecierzyca w zalewie 140 g
  • Roszponka 10 g
  • Oliwa z oliwek 5 g
  • Sól szczypta
  • Pieprz szczypta

Opis przygotowania:

  1. Filet obmyj, dopraw solą i pieprzem. 
  2. Rybę obtocz w jajku i mące.
  3. Usmaż na patelni na oliwie.
  4. Ciecierzycę opłucz na sitku.
  5. Podawaj z roszponką i ogórkami kiszonymi.
 

Rozkład makroskładników:

  • 580 kcal,
  • Białko 58,5 g
  • Tłuszcz 17,8 g
  • Węglowodany 37 g
  • Błonnik 12,5 g

Filet ze szczupaka możesz kupić w Lidlu, a ciecierzycę w słoiku w zalewie. Dzięki czemu odcedzasz ją i gotowe.

Masz ochotę na inne smaczne i proste dania? Zajrzyj tutaj.

Jeżeli chcesz, aby Twoja dieta była zdrowa, skuteczna i prosta, zapraszam do kontaktu i do zapoznania się z moją ofertą klikając tutaj.

Przepisy

Zobacz także: