Przepisy

Pasta rybna

Kolejna pasta, świetna na kanapki. Bogata w białko i tłuszcz dobrej jakości i nisko węglowodanowa. Jeżeli macie problem z regularnym spożywaniem ryb, to fajna opcja, aby wprowadzić je do diety.  Przepis jest oczywiście bezglutenowy i będzie też odpowiedni dla osób na diecie ketogenicznej.
 

Takie proste i smaczne przepisy znajdują się w moich dietach. Po szczegóły zapraszam tutaj.

 

Składniki:

  • Łosoś wędzony – 150 g
  • Por – 100 g
  • Ogórki kiszone – 4 szt
  • Jajka – 2 szt
  • Majonez – 30 g
  • Sól do smaku
  • Pieprz – do smaku
 

Opis przygotowania:

  1. Łososia ugniatamy widelcem w misce.
  2. Por, ogórki i ugotowane jajka kroimy i dodajemy do łososia.
  3. Dodajemy resztę składników, tj. majonez i przyprawy.
  4. Wszystko razem blendujemy na gładką masę.

Smacznego!

Przepis jest na 6 porcji.

 

Rozkład makroskładników (na 1 porcję):

  • 109 kcal
  • Białko 8,2 g
  • Tłuszcz 8 g
  • Węglowodany 0,9 g
  • Błonnik 0,8 g

Masz ochotę na inne smaczne i proste dania? Zajrzyj tutaj.

Jeżeli chcesz, aby Twoja dieta była zdrowa, skuteczna i prosta, zapraszam do kontaktu i do zapoznania się z moją ofertą klikając tutaj.

Przepisy

Zobacz także: