Szybkie, sycące i oryginalne w smaku śniadanie. Można je również przygotować jako przekąskę lub drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Można przygotować w wersji bezglutenowej lub tradycyjnej.
Takie proste i smaczne przepisy znajdują się w moich dietach. Po szczegóły zapraszam tutaj.
Składniki:
- Płatki owsiane (bezglutenowe) – 80 g
- Gruszka– 80 g
- Jajko – 1 szt
- Ser ricotta – 50 g
- Proszek do pieczenia (bezglutenowy) – 0,5 łyżeczki
Opis przygotowania:
- Wszystkie składniki łączymy ze sobą i blendujemy.
- Nie trzeba robić tego na gładką masę. Wystarczy, jak wszystko połączymy razem.
- Gruszkę możemy zblendować z pozostały mi składnikami lub zetrzeć na tarce.
- Smażymy bez tłuszczu na rumiany kolor na niskiej mocy przez parę minut.
Smacznego!
Przepis jest na 1 porcję.
Rozkład makroskładników:
- 490 kcal
- Białko 21,4 g
- Tłuszcz 15,1 g
- Węglowodany 62,5 g
- Błonnik 8,3 g
Masz ochotę na inne smaczne i proste dania? Zajrzyj tutaj.
Jeżeli chcesz, aby Twoja dieta była zdrowa, skuteczna i prosta, zapraszam do kontaktu i do zapoznania się z moją ofertą klikając tutaj.