Świetny pomysł na śniadanie lub kolację, która doda nam energii, ale też jest bardzo sycąca. Dla osób, które nie muszą przejmować się glutenem można użyć zwykłych płatków owsianych. To bardzo sycąca i naprawdę smaczna alternatywa dla gotowych słodyczy. Można je zabrać na trening, do pracy czy przygotować dzieciom jako drugie śniadanie.
Takie proste i smaczne przepisy znajdują się w moich dietach. Po szczegóły zapraszam tutaj.
Składniki:
Płatki owsiane bezglutenowe 60 g,
Daktyle suszone 20 g,
Woda wedle uznania, tak aby uzyskać dość gęstą konsystencję.
Wiórki kokosowe 18 g,
Gorzka czekolada (90%) 10 g,
Masło orzechowe 8 g,
Kakao proszek (11%) 4 g.
Opis przygotowania:
Czekoladę pokrusz lub pokrój.
Wszystkie składniki zblenduj. Odłóż jednak połowę porcji wiórków kokosowych.
Dodaj tyle wody, aby masa była gęsta i można było formować z niej kulki.
Następnie obtocz kulki w pozostałej części wiórków kokosowych.
Przechowuj w lodówce.
Rozkład makroskładników:
517 kcal
Białko 10,8 g
Tłuszcz 23,6 g
Węglowodany 57,2 g
Błonnik 11,9 g
Masz ochotę na inne smaczne i proste dania? Zajrzyj tutaj.
Jeżeli chcesz, aby Twoja dieta była zdrowa, skuteczna i prosta, zapraszam do kontaktu i do zapoznania się z moją ofertą klikając tutaj.