Pyszne, pożywne i rozgrzewające danie. W sam raz na pochmurną i deszczową jesień a także zimę.
Takie proste i smaczne przepisy znajdują się w moich dietach. Po szczegóły zapraszam tutaj.
Składniki:
- Mleczko kokosowe – 500 g
- Ziemniaki – 500 g
- Kalafior – 200 g
- Marchew – 200 g
- Woda – 100 g
- Kolendra świeża – spora garść
- Cebula (najlepiej czosnkowa) 150 g
- Czosnek – 2 ząbki
- Groszek zielony mrożony – 100 g
- Cukinia 100 g
- Imbir świeży – 20 g
- Oliwa z oliwek 20 g
- Sól himalajska 1 łyżeczka
- Papryczka chili – opcjonalnie jak ktoś lubi ostre smaki
Opis przygotowania:
- Cebulę, czosnek, imbir, kolendrę, opcjonalnie papryczkę chili (w wersji na ostro) drobno pokroić.
- Wszystko poddusić na patelni na oliwie kilka minut.
- Do garnka wlać mleczko kokosowe, wodę, sól i składniki z patelni i przy pomocy blendera zmiksować.
- Ziemniaki pokroić w kostkę.
- Marchew w talarki.
- Warzywa dodać do pozostałych składników w garnku i gotować około 15 minut od czasu do czasu mieszając.
- Następnie dodać rozdzielone różyczki kalafiora, zielony groszek oraz pokrojoną w plasterki cukinię i gotować jeszcze około 12 minut mieszając od czasu do czasu, żeby składniki się nie przypaliły.
- Najlepiej smakuje na ciepło.
Smacznego!
Przepis jest na 4 porcje.
Rozkład makroskładników:
- 463 kcal
- Białko 9,5 g
- Tłuszcz 32,3 g
- Węglowodany 41,5g
- Błonnik 15 g
Masz ochotę na inne smaczne i proste dania? Zajrzyj tutaj.
Jeżeli chcesz, aby Twoja dieta była zdrowa, skuteczna i prosta, zapraszam do kontaktu i do zapoznania się z moją ofertą klikając tutaj.