Artykuły

Koktajl z rabarbarem

 

Koktajl z rabarbarem to świetna propozycja połączenia kwaśnego smaku rabarbaru i maślanki z słodyczą banana. Dodatek awokado i pietruszki wzbogaca o ziemiście-kwaśny posmak, który wyróżnia się spośród powszechnej słodyczy. Idealny na upały, gasi pragnienie i zaspokaja głód.

 

Takie proste i smaczne przepisy znajdują się w moich dietach. Po szczegóły zapraszam tutaj.

 

Składniki:

  • Maślanka – 200 g
  • Banan – 1 szt
  • Maliny mrożone – 100 g
  • Kiwi– 1 szt
  • Rabarbar – 50 gr
  • Awokado – 20 g
  • Pietruszka liście – 15 g
  • Orzechy włoskie – 15 g
 

Opis przygotowania:

  1. Rabarbar obrać i pokroić na kawałki.
  2. Banana, awokado i kiwi obrać ze skórki.
  3. Pietruszkę umyć.
  4. Wszystkie składniki blendujemy w blenderze kielichowym na gładką masę. Możemy też użyć blendera kielichowego.

Przepis jest na 2 porcje.

 

Rozkład makroskładników (na 1 porcję):

  • 225 kcal
  • Białko 6,9 g
  • Tłuszcz 8,1 g
  • Węglowodany 27,4 g
  • Błonnik 47,1 g

Masz ochotę na inne smaczne i proste dania? Zajrzyj tutaj.

Jeżeli chcesz, aby Twoja dieta była zdrowa, skuteczna i prosta, zapraszam do kontaktu i do zapoznania się z moją ofertą klikając tutaj.

Artykuły

Zobacz także:

No posts found!