Koktajl z rabarbarem to świetna propozycja połączenia kwaśnego smaku rabarbaru i maślanki z słodyczą banana. Dodatek awokado i pietruszki wzbogaca o ziemiście-kwaśny posmak, który wyróżnia się spośród powszechnej słodyczy. Idealny na upały, gasi pragnienie i zaspokaja głód.
Takie proste i smaczne przepisy znajdują się w moich dietach. Po szczegóły zapraszam tutaj.
Składniki:
- Maślanka – 200 g
- Banan – 1 szt
- Maliny mrożone – 100 g
- Kiwi– 1 szt
- Rabarbar – 50 gr
- Awokado – 20 g
- Pietruszka liście – 15 g
- Orzechy włoskie – 15 g
Opis przygotowania:
- Rabarbar obrać i pokroić na kawałki.
- Banana, awokado i kiwi obrać ze skórki.
- Pietruszkę umyć.
- Wszystkie składniki blendujemy w blenderze kielichowym na gładką masę. Możemy też użyć blendera kielichowego.
Przepis jest na 2 porcje.
Rozkład makroskładników (na 1 porcję):
- 225 kcal
- Białko 6,9 g
- Tłuszcz 8,1 g
- Węglowodany 27,4 g
- Błonnik 47,1 g
Masz ochotę na inne smaczne i proste dania? Zajrzyj tutaj.
Jeżeli chcesz, aby Twoja dieta była zdrowa, skuteczna i prosta, zapraszam do kontaktu i do zapoznania się z moją ofertą klikając tutaj.